ZALM MET VOLKORENCOUSCOUS

Print
ZALM MET VOLKORENCOUSCOUS

Voor 3 personen:
– 3 zalmfilets
– 3 eetlepels olijfolie
– 18 blaadjes basilicum
– 1 rode ui
– 1 rode paprika
– 1 vers laurierblad
– 200 g volkorencouscous
– 150 g kerstomaatjes

Leg de zalmfilets op een bord, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Breng 500 ml water aan de kook. Pluk de basilicumblaadjes en hak ze fijn. Zet een pan op matig vuur. Pel de ui, verwijder de zaadlijsten van de paprika en hak fijn. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak de groenten hierin. Blijf ongeveer 5 minuten regelmatig roeren tot de groenten gaar zijn. Doe ondertussen de couscous met een snuifje zout en de helft van het kokende water in een kom. Halveer de tomaatjes en doe ze bij de zachte groenten. Roer er naar smaak peper en zout door en schud de pan.
Voeg de couscous toe aan de groenten, strijk het oppervlak glad, giet er heel voorzichtig de rest van het kokende water bij en leg de zalmfilets op de couscous.
Leg een deksel op de pan en stoom alles gaar in 9-12 minuten. Werk af met basilicum
Dien op. Smakelijk!