Salade van tomaat, Italiaanse ham en parelcouscous

tomatensalade met parelcouscous en Italiaanse ham

Voor 2 personen:
– 2 tomaten in schijfjes gesneden
– handvol rucola
– 1 pakje Italiaanse ham (6 sneden)
– 50 g parelcouscous
– 1/2 bouillonblokje
– 1 handvol noten, fijngehakt
– 1/2 hand peterselie, fijngehakt
– 1/2 hand bieslook, fijngehakt
– rode wijn azijn
– olijfolie
– peper

Kook de parelcouscous zoals beschreven op de verpakking en giet af. Laat afkoelen. Leg de schijfjes tomaat in een schaal en besprenkel met een kleine hoeveelheid olijfolie, azijn en peper. Scheur de ham en leg dit erbovenop. Leg de rucola erop. Maak een mengeling van de groene kruiden en de noten en strooi de helft over de rucola. Werk af met de parelcouscous en strooi de rest van de notenkruidenmengeling erop.

print