Baba Ganoush:
- 1 aubergine
- 1/2 uitgeperste citroen
- 1 eetlepel tahini (verkrijgbaar bij natuurwinkel)
- 1 eetlepel sojayoghurt (ongezoet)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel platte peterselie
- 1 teentje knoflook
- sesamzaadjes
- komijnpoeder
- peper, zout
Verwarm de oven voor op 190 graden en leg de aubergine in een ingevette ovenschaal en strijk ze in met wat olijfolie.
Gaar de aubergine 60 minuten in de oven.
Neem uit de oven en doet in een plastiek zakje. Laat 15 tot 30 minuten rusten. Haal de aubergine uit het zakje en snij in 2.
Doet het vruchtvlees samen met al de andere ingrediënten in de keukenrobot en mix fijn.
Werk af met peper, zout, olijfolie, sesamzaadjes en platte peterselie
Rode bietenhummus:
- 1 blikje kikkererwten
- 100 g rode biet
- 2 teentjes look
- 1 eetlepel tahini
- zout
- peper
- platte petserselie
- sesamzaad
- olijfolie
Mix alle ingrediënten fijn in de keukenrobot. Doe in een mooi kommetje en werk af met de platte peterselie, sesamzaad en olijfolie.
Fetadip:
- 125 g sojayoghurt (ongezoet)
- 50 g feta
- 1 eetlepel tahini
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- geroosterde pijnboompitten
- platte peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Mix alle ingrediënten fijn in de keukenrobot. Doe in een kommetje en werk af met de geroosterde pijnboompitten, olijfolie en platte peterselie.