Help je mensen coachen naar een gezonde levensstijl
en wil je je consultaties net dat tikkeltje meer geven?

Creatieve coaching voor diëtisten

Ben je soms helemaal uitgeput na je werkdag omdat coachen te veel energie vraagt?
Ontbreekt het je aan tijd en creativiteit om het anders aan te pakken?

Geniet.Eet.Leef. helpt reeds 5 jaar mensen naar een gezonde levensstijl. Liefst gebeurt dit op een creatieve en actieve manier waarbij de cliënten uitgedaagd worden om zelf na te denken over hun stappen die ze kunnen zetten. Enkel coachen op voedingsgebied is helaas niet voldoende, mensen willen ook geholpen worden op vlak van hun gedrag tegenover voeding.


Bij Geniet.Eet.Leef. wordt een coachstijl gebruikt die creatief, beeldend en motiverend werkt.

Hier vind je dé tools die je meteen kan inzetten in je praktijk. Kies hieronder een thema, kom langs voor 30 à 60 min. opleiding over hoe je de tools kan gebruiken en hoe je er mee aan de slag kan. We oefenen zodat je het perfect onder de knie hebt. Geen groepen, maar een één-op-één gesprek om de kwaliteit maximaal hoog te houden. Krijg het materiaal mee naar huis en de volgende dag kan jij de consultatie al inzetten in jouw praktijk.

Wat denk je? Is de tijd rijp om het eens anders te doen?

Aangeboden consultaties

DOELEN OPSTELLEN

Cliënten komen vaak zeer gemotiveerd binnen in je praktijk, maar na enkele weken is de motivatie ver te zoeken. ‘Ik heb geen karakter’, is iets wat we vaak mogen horen. De cliënt heeft wel karakter, maar heeft waarschijnlijk geen goed doel voor ogen. Hoe kunnen we dit beeldend overbrengen naar de cliënt zodat deze wel gemotiveerd blijft om goede stappen te zetten?

VAN DEMOTIVATIE NAAR MOTIVATIE

Een cliënt is supergemotiveerd, maar door externe factoren of gebeurtenissen in het leven lukt het precies niet meer om zich te focussen op een gezonde levensstijl. Hoe motiveer ik deze cliënt? Tijdens dit consult zet je je cliënt zelf aan het werk met materialen om hun werkpunt heel duidelijk op te stellen.

HONGER-DRANG-GOESTING

Tijdens dit consult leg je heel duidelijk en gestructureerd aan de hand van bijhorende materialen het verschil tussen honger-drang-goesting uit en leer je hen hoe ze hiermee kunnen omgaan. 

WERKPUNTEN CREËREN TIJDENS EEN OPVOLGGESPREK

Een eetdagboekje evalueren is niet meer van deze tijd. Mensen hebben het vaak te druk om een eetdagboekje bij te houden. Hoe kunnen we hun eetgewoonten met leuke tools evalueren zonder eetdagboekje? 

EMOTIE-ETEN LEREN HERKENNEN

Wij als professionals kunnen heel snel emotie-eten herkennen, maar hoe kunnen we de cliënt dit leren herkennen in risicosituaties? Met leuke materialen kan je van deze zware materie een luchtig en motiverend gesprek maken met je cliënt.

VAN WEINIG ETEN KOM JE AAN

Geniet.Eet.Leef. ontwikkelde heel duidelijk en werkbaar materiaal om uit te leggen aan cliënten waarom je van weinig eten aankomt. Zeer geschikt om te gebruiken bij het bespreken van de lichaamssamenstelling.