Tools voor diëtisten en voedingscoaches

Visueel werken is krachtiger werken

Vanaf het moment dat ik startte met mijn praktijk Geniet.Eet.Leef. merkte ik dat ik échte tools miste om mijn consultaties visueel te ondersteunen. Begrijp me niet verkeerd, er bestaan tools voor diëtisten, maar vaak is het niet meer dan een poster of een blad papier. Ik wou écht materiaal om coachend aan de slag te gaan. Want cliënten begeleiden in een dieetpraktijk is meer dan verpakkingen leren lezen, toch?

Ik las boeken, volgde opleidingen en ging zelf aan de slag met blokjes, Lego, Playmobil en dat werkte goed. Het was alleen té kinderlijk, te kleurrijk en vooral niet laagdrempelig.

Ik ging op zoek naar een creatieve duizendpoot die voor mij neutraal en makkelijk inzetbaar materiaal wou ontwikkelen. Ik reisde naar Nederland en daar vond ik dé geschikte persoon die met mij zat mee te krabbelen en mee te denken, slurpend van de thee.

Het resultaat? Vier toolboxen voor diëtisten en voedingscoaches om bijna alle consultaties visueel en coachend te kunnen ondersteunen.

Wat bereik je ermee? Jouw cliënt/patiënt denkt en jij stuurt. Dat zorgt voor betere resultaten en jij hebt tonnen energie over op het eind van de dag! 

De boxen worden ondersteund met een visuele handleiding en een online training. Tijdens deze training wordt getoond hoe de materialen ingezet worden. Er wordt gegarandeerd dat je onmiddellijk kan starten met het coachend begeleiden dankzij de materialen! 

“Als je je het kan inbeelden, kan je het doen!”

Sneller in actie komen 

BASIC VISUAL TOOLBOX

De Basic Visual Toolbox werd ontwikkeld voor àlle diëtisten en voedingscoaches. Elk consult kan ondersteund worden met de materialen in het kader van gedragsverandering. 

Thema’s

Doelen stellen
Successpiraal
Weerstand ombuigen
Goesting- Honger- Drang 
Actiepunten stellen
Schaalvragen
Zelfreflectie
en andere 

EMO VISUAL TOOLBOX 

Deze toolbox is bedoeld voor diëtisten die graag nog meer coachend aan de slag willen of die een specialisatie hebben in het begeleiden van mensen in het kader van emotioneel eten, eetstoornissen, laag zelfbeeld, enzovoort. Met deze box krijg jij structuur in elk complex gesprek! 

Thema’s

Balans houden
Innerlijke gedachten
Focus houden
Oplossingsgericht denken
Valkuilen en kwaliteiten bepalen
Emotie-eten leren herkennen
en andere

 

 

INTU BOX 

Met deze box leer jij aan hoe je cliënt stap voor stap kan overschakelen van een dieetmindset naar intuïtief eten. Voor je cliënt werkt het visuele in dit verhaal heel sterk. Als je cliënt intuïtief eten niet correct inzet, kan dit gevolgen hebben voor zijn mentale en fysieke welzijn. Met deze box ga jij geleidelijk aan aan de slag met je cliënt. Deze box kan los ingezet worden, zonder basic box. 

 

Thema’s

Dieethistorie opmaken
Effecten van diëten
Hongersignalen
Afgeleid eten
Intakegesprek via metafoor uitvoeren
Deelpersoonlijkheden van een intuïtieve eter en diëter
Zelfcompassie
Hongerschaal
Cirkelvragen 
en andere

INSIDE BOX 

Deze box is de allernieuwste! Vetmassa wordt vaak gezien door een cliënt als iets vervelends en nutteloos. Deze box laat je cliënt kennismaken met de wondere wereld van je vetmassa. Ook als diëtist is deze box een echte verrijking omdat alle informatie hapklaar nog eens wordt herhaald. Deze box staat toe om een complexe materie visueel uit te leggen aan je cliënt zodat je cliënt inziet dat vetmassa nog steeds een belangrijk orgaan is voor ons lichaam.

 

Thema’s

Functie vetmassa
Leptineproductie
Vetcompartimenten
Energievoorraad
Vetmassa en ziektes
Regulering eetlust
Bruine vetmassa
Appelen en peren
en andere