Studio Cliff

Visueel werken is krachtiger werken

De consultaties bij Geniet.Eet.Leef. zijn doortastend en interactief dankzij ijzersterke communicatie, ondersteund door beeldend materiaal. Wij misten enorm een aanbod aan materialen om te gebruiken tijdens onze consultaties. Begrijp ons niet verkeerd, er bestaan tools voor diëtisten, maar vaak is het niet meer dan een poster of een blad papier of werden ze ontwikkeld door een groot bedrijf dat amper 1 op 1 consultaties doet. Wij ontwikkelen écht materiaal om coachend aan de slag te gaan. Want cliënten begeleiden in een dieetpraktijk is meer dan verpakkingen leren lezen, toch?

Wij lazen boeken, volgden opleidingen en ging zelf aan de slag met blokjes, Lego, Playmobil en dat werkte goed. Het was alleen té kinderlijk en vooral niet laagdrempelig. Zo kwamen de toolboxen op de markt. Een echte must-have voor elke diëtist. Meer dan 100 collega’s zijn tot op vandaag nog steeds aan de slag hiermee. Dit was echt een groot succes! De tijd staat echter niet stil, technieken evolueren en wij groeien mee. We bleven niet stilstaan en zo werd ‘Het Consultatiezakje’ een feit. Het Consultatiezakje bevat echt zo’n waardevol, nieuw en mooi materiaal met nóg meer mogelijkheden! Daarnaast is het compacter dan de toolbox.

Wij geven consultaties waar onze cliënten niet genoeg van krijgen. Wij hebben tevreden cliënten die babbelen over ons tijdens de koffiepauze op hun werk en die in geuren en kleuren aan hun partner uitleggen wat ze bij ons gezien en gehoord hebben. Dát is pas mond-aan-mondreclame.

Ons aanbod laat jou met ons mee groeien. Ga mee over onze golf van creatieve inspiratie en geef die nodige boost aan jouw consultatiestijl. 

Het resultaat? 

   Je onderscheidt jezelf in je manier van communiceren. Je leert welke communicatie jou typeert.

  Je cliënt heeft het gevoel dat de informatie echt in zijn hoofd geplakt zit en laat het niet meer los.

 Je cliënt zit niet meer in een passieve, maar actieve houding tijdens de consultaties en kan zelf oplossingen aanreiken voor het probleem.

 Dat zorgt voor betere resultaten en jij hebt tonnen energie over op het eind van de dag! 

De workshops worden gegeven in een kant-en-klare vorm. Dat wil zeggen dat je na het volgen van de workshop meteen alles kan toepassen in de praktijk zonder enige vorm van voorbereiding. 

“Als je je het kan inbeelden, kan je het doen!”

Sneller in actie komen 

Masterclass 2024: Visueel Communiceren – Meer Succes 

Dit is onze parel van alles wat we te bieden hebben. In deze formule zit ‘Het Consultatiezakje’ GRATIS inbegrepen. Tijdens deze masterclasses leer je met je materiaal werken rond verschillende thema’s.  Deze classes zijn steeds heel praktisch met het minimum aan theoretische achtergrond. Na je inschrijving krijg je toegang tot ons online platform waar je al het beeldmateriaal kan terugvinden met de uitleg over het gebruik van je tools. Je kan dus perfect op eigen tempo de masterclass volgen. Verwacht je aan meer dan 35 uitgewerkte consultaties rond verschillende thema’s! Het Consultatiezakje wordt naar je thuis opgestuurd. Je hebt gedurende het jaar van je inschrijving de mogelijkheid om steeds persoonlijk contact op te nemen met Nell of Laura voor meer ondersteuning voor mocht je dat nodig vinden. Deze ondersteuning gebeurt via 30-minuten calls in Zoom.
Tot slot kan je deelnemen aan onze live terugkomdag. Voor deze terugkomdag krijg je een bundel waar je deep dive oefeningen in vindt die voorbereid worden. De inhoud wordt tot in detail bekeken op de terugkomdag. Deze dag wordt tevens goed gevuld met casuïstiek in de praktijk. Kortom: een heel leuke inspirerende dag waar je met andere diëtisten, Nell en Laura volledig wordt ondergedompeld in het visueel werken. De terugkomdag gaat door in Geniet.Eet.Leef. Waregem. 

Thema’s

 • Intakegesprekken vormgeven met materiaal
 • Een videobib van meer dan 35 uitgewerkte consultaties! 
 • Materiaal inzetten bij gestoord eetgedrag, gedragsverandering en eetstoornissen.
 • Visueel werken in medische contexten (diabetes, Fodmap, hypercholesterolemie, …) 
 • Motivatiemateriaal inzetten bij weerstand
 • Analyse voedingspatroon met materiaal i.p.v. 24 hour recall 

Extra inbegrepen:

 • lunch, snacks en drinks tijdens de live terugkomdag 
 • gratis toegang tot onze minibar vol met waardevolle downloads

Terugkomdag: 

Dinsdag 26 november 2024

Deze level-up van jouw consultaties vraagt een investering van 1299 euro (totaalprijs). 

Masterclass Sketch & Consult  

Als diëtiste leg je vaak iets uit terwijl je kribbelt op papier. De schets die je dan mee geeft, is vaak niet professioneel en overzichtelijk mààr tijdens jouw uitleg hielp het je wel om je punt duidelijk te maken. Maar is het geen tijd om die schets een level-up te geven? Zou het niet zalig zijn om een mooie gestructureerde schets te kunnen meegeven die volledig in jouw branding is én die er zo mooi uitziet dat anderen ook bij jou willen langskomen? Jouw visual wordt jouw visitekaartje! 

Maar waarom zou je willen kunnen tekenen tijdens je consultaties?

* een beeld op papier werkt beklijvend: het hangt langer in het hoofd van je cliënt. Je cliënt komt ermee thuis en wil uitleggen aan de huisgenoten wat de tekening precies wil zeggen. Op die manier verwerkt de cliënt de verworven informatie. 

* een beeld op papier is overzichtelijker: woorden of het gebruik van bepaalde termen is vaak niet op maak van de cliënt zijn leefwereld. Een beeld brengt overzicht in een complexe materie.

* een beeld op papier is leuker: een schets krijgen heeft iets huiselijks, iets leuks. Vergeet niet dat diëtisten vaak gezien worden als heel strenge mensen. Deze manier van werken werkt ontspannend voor je cliënt waardoor hij zich meer op zijn gemak voelt bij jou. 

* een beeld op papier wordt beter begrepen: een beeld zorgt voor een simplificatie van een complex verhaal. Een beeld kan duizenden belangrijke boodschappen bundelen in 1 vorm. 

Weet dat jouw succes als diëtist afhangt van de mate waarin jouw cliënt jouw informatie begrijpt en kan toepassen! 

Wat kan je verwachten:

– Een hele dag scholing rond visual harvesting

– Basispakket materiaal en tools

– SOS pakket

– Lunch 

– hapjes en drankjes 

Sketch & consult beginner: donderdag 16 mei 2024

Sketch & Consult beginner: dinsdag 10 september 2024

Sketch & Consult Level-up: donderdag 21 november 2024

Investering: early bird 325 euro (inclusief BTW) tot en met 30 april 24 i.p.v. 359 euro (inclusief BTW) 

 

Zin om je op de wachtlijst te zetten? Mail naar info@geniet-eet-leef.be

CONVERSATIEKAARTEN VOOR DE DIËTIST

 • basisset (34,99 euro)
 • set voor eetstoornissen (34,99 euro)
 • NIEUW: voedingskaarten 100 stuks (39,99 euro)

te bestellen via info@geniet-eet-leef.be