Witloofrolletjes in kaassaus
Voor 2 personen:
– 4 sneden ontvette ham
– 4 stronken witlof
– ongeveer 350 ml magere melk
– ongeveer 1 afgestreken eetlepel maïszetmeel
– 1 blokje light smeerkaas
– 1 eetlepel gemalen light kaas
– nootmuskaat, peper, zout
Maak de stronken witlof schoon door de buitenste bladeren weg te nemen en het uiteinde af te snijden. Zorg ervoor dat de stronken niet uiteen vallen. Stoom tot ze gaar zijn.
Breng de melk aan de kook, maar hou een beetje over om het maïszetmeel erin te kunnen breken. Dit zorgt ervoor dat er geen klontjes in de saus aanwezig zullen zijn. Als de melk kookt, voeg je het maïszetmeel mengsel toe. Als de saus hier niet voldoende mee ingedikt is, kun je nog een klein beetje meer maïszetmeel toe voegen (zorg er wel voor dat deze ook gebroken wordt in water of een beetje melk) .Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Smelt hierin een blokje smeerkaas en roer goed door. De stronkjes witlof wikkel je elk in 1 snede ontvette ham.
Leg ze in een ovenschaal en giet de saus erover. Bestrooi met de kaas.
Zet de ovenschotel onder de grill tot er een korstje op gevormd is.