Vis met tomatensaus in de oven
Voor 4 personen:
– 4 stukken witte vis, vb. kabeljauwhaasje
– 2 eetlepels paneermeel
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 sjalotten, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 stengel bleekselder, fijngesneden
– 400 g tomatenblokjes uit blik
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels platte peterselie
– 100 ml droge witte wijn
– zout en peper
– 1/2 bakje champignons
– rijst om erbij te serveren
Maak eerst de saus. Verwarm de boter met de olie in een pan. Voeg de sjalotjes, knoflook en bleekselderij toe en bak ze onder af en toe roeren in 5 minuten op een laag vuur.
Roer de tomaten en de tomatenpuree, peterselie, champignons en wijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Zet het vuur matig hoog en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 15 -20 minuten sudderen, tot het ingedikt is. Roer af en toe.
Verwarm intussen de oven op 200°C. Vet een ovenschaal in en leg de vis er in. Schep de saus op ver de vis en strooi het paneermeel erover. Bak de vis 20-30 minuten. Schap het kookvocht er 2-3 keer over. Serveer met rijst.
Smakelijk!