Verse bio-kippenburgers

Verse bio-kippenburgers

In kant- en – klare hamburgers zitten vaak heel wat bewaarmiddelen en smaakstoffen. Als je op de verpakking kijkt, zal je zien dat er termen staan waarvan je echt niet weet wat het is. Probeer daarom eens deze bio- kippenburgers, zonder bewaarmiddelen en met pure ingrediënten.

Voor 4 personen:
– 400 gram biokip
– 2 kleine eieren
– paneermeel
– kippenkruiden, peper, zout, rozemarijn
– 1 knoflookteentje

Snij de kip in stukken en doe de stukken in een keukenmachine (je kan ook een staafmixer gebruiken). Voeg de eieren erbij en mix tot een glad mengsel zonder stukjes. Voeg de kruiden toe.
Doe het mengsel in een kom. Voeg paneermeel toe totdat het mengsel niet meer heel plakkerig is.
Maak hamburgertjes (ik maakte er zes) door je handen eerst wat nat te maken met lauw water, op die manier plakt het niet.
Bak ze in de pan en klaar is kees!

print