Varkenshaasje Provençale

VARKENSHAASJE PROVENCALE

Voor 4 personen:
– 2 varkenshaasjes van elk ongeveer 300 g
– 2 eetlepels vetstof
– 100 g Pomo e Peperoni van Elvea (tomatenconcentraat met paprika)
– 500 ml magere vleesbouillon
– 2 broccolistronken, in roosjes
– 600 g aardappelen
– peper en zout

Kruid de varkenshaasjes en bak ze goudbruin in een diepe pan in 2 eetlepels gesmolten vetstof. Leg ze even op een bord en maak de aanbaksels los door de vleesbouillon in de pot te gieten. Los hierin het tomatenconcentraat op. Leg de varkenshaasjes terug en zet het vuur lager. Laat ze ongeveer 15 tot 20 minuten verder garen onder een deksel. Stoom ondertussen de broccoli en de aardappelen gaar. Kruid alles af met peper en zout naar smaak.

print