Stoofpotje van rundsvlees met muskaatdruif

R U N D S T O O F P O T J E  M E T  M U S K A A T D R U I F

Voor 5-6 personen:
– 1 kg rundvlees
– peper en zout
– 2 uien, fijngesneden
– 4 wortelen, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, geplet
– 1/2 flesje bruin bier
– 3 dl kalfsfond of runderbouillon
– ongeveer een halve liter water
– 1 eetlepel mosterd
– tijm en laurier
– een scheutje balsamicocrème
– 1 eetlepel honing
– eventueel maïzena om in te dikken (indien nodig)
– 1 blik muskaatdruiven

Kruid het vlees met peper en zout en doe in een hete stoofpot zonder vetstof. Laat even liggen zonder te roeren en zorg dat alle kanten voldoende bruin zijn.
Doe er de ui, wortel en knoflook bij.
Blus met bier, kalfsfond en water. Doe er de mosterd en de kruiden bij. Breng het net niet aan de kook en laat zo’n anderhalf uur stoven.
Haal het vlees eruit. Mix de saus met de groenten (deze zullen de saus dikken). Je kan eventueel de saus zeven, maar ik deed dit niet. Geef de saus smaak met balsamicocreme en honing. Indien nodig kan je de saus verder dikken met maizena (gebroken in wat koud water). Kruid nog eens af en doe het vlees bij de saus. Op het einde voeg je de uitgelekte druiven toe.

Lekker met een patatje in de schil en groentjes naar keuze!

print