STOOFPOTJE VAN AARDAPPEL, KIP en WORTEL
Voor 2 personen:
– 2 eetlepels olijfolie
– 400 g wortelen, fijngesneden
– 1 ui, fijngesneden
– 200 g aardappelen, in blokjes gesneden
– 200 g kip, in blokjes
– 1 opgehoopte lepel bloem
– 1 à 2 pollepels bouillon
– peper en zout
– rozemarijn, gedroogd
Verwarm de olijfolie in een tajine of een antikleefpot.
Stoof de ui met de wortelen aan. Voeg kort daarna de aardappelen toe. Leg de stukken kip op de mengeling. Kruid alles af met peper, zout en rozemarijn. Zet het (tajine)deksel erop en laat sudderen tot alles gaar is.
Voeg een lepel bloem toe en roer goed tot alles een laagje gekregen heeft. Blus alles met bouillon tot je een gebonden massa hebt.
Werk nog wat af met peper en rozemarijn.