Spaghettisaus

S P A G H E T T I S A U S

Ik kies bewust voor gemengd gehakt omdat ik op die manier geen enkele vorm van vetstof hoef toe te voegen in het gerecht en omdat ik niet moet inboeten qua smaak. Als je niet echt een fan bent van volkorenpasta is speltpasta echt een goede vervanger!

Voor 4-6 personen:
– 500 g gemengd gehakt
– 4 grote wortelen, in blokjes gesneden
– 1 grote ui of 2 kleine uien, fijn gesneden
– 1 teentje look, geperst
– 1 courgette, in blokjes gesneden
– 1 rode en 1 gele paprika, 1 blokjes gesneden
– 1 klein bakje champignons, in schijfjes gesneden
– 1 klein blikje tomatenconcentraat
– 2 x 500 g gezeefde tomaten of tomatenpassata
– 1 koffielepel gedroogde Italiaanse kruiden
– 3 koffielepels spaghettikruiden
– 1 koffielepel mosterd
– peper en zout

Neem een pot of pan met antikleeflaag en laat deze goed warm worden. Een wokpan is ook een optie. Doe hierin het gehakt en bak gaar. Voeg de gesneden ui en look toe en laat meestoven. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Doe de wortelen erbij en laat 5-tal minuten stoven. Doe de andere groente erbij en kruid met peper en zout. Voeg de gezeefde tomaten toe als de groente ongeveer 7 minuten gestoofd zijn. Doe de kruiden erbij en de mosterd en laat koken. Laat de saus 30 minuten tot 1 uur op een zacht vuurtje pruttelen.

print