Slanke maaltijdsoep met kabeljauw
Voor 4-5 personen:
– 600 g kabeljauwfilets (4 filets van 150 g)
– 2 wortelen, in halve schijfjes gesneden
– 250 g champignons, in kwartjes gesneden
– 1 broccoli, in roosjes
– 200 g spitskool, fijngesneden
– 300 g gekookte noedels (kies uit verschillende varianten)
– 2 groentebouillonblokjes
– 4 eetlepels olijfolie
– 4 eetlepels sojasaus (dit kan vervangen worden door zout)
– peper
Neem een maatbeker en doe er 2 liter water in. Los hier de bouillonblokjes in op.
Verhit de helft van de olijfolie in een diepe pan of wokpan en stoof de wortel, spitskool en broccoli. Laat ongeveer 2 minuten stoven.
Voeg nu de bouillon toe en laat ongeveer 4 minuten koken op laag vuur. Doe de champignons erbij en 2 minuten later de noedels. Laat nog een paar minuutjes koken op laag vuur. Voeg de sojasaus en peper toe. Voeg water toe, indien nodig.
Verhit de andere helft van de olie in een pan en bak de kabeljauw.
Verdeel de soep over de borden en serveer met de vis.