Saté met currysaus, pasta en zoete groentjes

Saté met currysaus, pasta en zoete groentjes

Voor 4 personen:
– 1 rode ui, in grove stukken
– 400 g rundsvlees in grote, gelijke stukken
– 200 g speltpasta, ongekookt
– 2 appelen
– 4 paprika’s
– 1 eetlepel olijfolie
– peper en zout
– 150 ml sojaroom
– groentebouillonblokje
– currykruiden

Spies het rundsvlees en de stukken ui op een stokje. Grill ze op een zacht vuur en keer regelmatig om tot ze gaar zijn gebakken.
Kook de pasta in een pot met veel water en giet af.
Snij de groenten en appelen fijn en stoof ze aan in olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Neem een steelpan en laat de room zacht opkoken met een beetje bouillonpoeder die je erover strooit (niet het ganse blokje, naar smaak). Los hierin de currykruiden op en kruid eventueel bij naar smaak.

Dien alles op en werk eventueel af met verse kruiden naar keuze.

print