Rijstpannetje met kip, paprika en curry
– Voor 2 personen
200 g kipfilet in blokjes
1 gele zoete paprika, in blokjes
1 rode zoete paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 kopje ongekookte rijst
2 grote koffielepels bloem
een grote scheut magere melk
peper
zout
2 eetlepels olijfolie
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wokpan. Kruid de kip met peper en zout. Bak eerst de kip. Voeg halverwege de groenten toe. Kook ondertussen de rijst in een aparte kookpot.
Als de kip bijna gaar is voeg je de bloem bij de groenten en het vlees zodat er een soort film rond de ingrediënten gevormd wordt. Bak kort even droog. Voeg nu de magere melk toe en blijf roeren totdat je een mooi gebonden geheel hebt. Voeg het currypoeder toe en kruid met peper en zout. Giet de rijst af en voeg toe. Meng alles goed ondereen en werk eventueel af met een takje koriander.