Quinoasalade met feta, gandaham en groene asperges
Voor 4 personen:
– 250 g quinoa (+2 volumes groentebouillon)
– 12 groene asperges (eindpuntjes afkraken en snij in vier )
– 10 sneetjes gandaham
– ongeveer 40 g feta
– 1 koffielepel sesamzaadjes
– 1 gele paprika
– 2 tomaten
– 1/4 komkommer
– 4 handjes jonge spinazieblaadjes
– pompoenpitjes
– 3 eetlepels olijfolie
– peper en zout
– peterselie
Zo maak je het:
– Kook de quinoa zoals op de verpakking in groentebouillon. Laat afkoelen.
– Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de groene asperges met de sesamzaadjes. Laat afkoelen.
– Schil de paprika en snij in blokjes.
– Snijd de tomaat en komkommer in blokjes.
– Versnipper de gandaham.
– Hak de peterselie fijn.
– Meng alles door elkaar en kruid af met peper en zout.
– Werk af met feta, pompoenpitjes en 2 eetlepels olijfolie.