PEPERKOEK met minder suiker
Heerlijk bij het ontbijt of bij de koffie
Voor 1 grote peperkoek:
– 350 gram bloem
– 100 gram bruine suiker
– 10 afgestreken eetlepels bakbestendige zoetstof
– 400 ml karnemelk (dit proef je niet)
– 1,5 eetlepel koek- en speculaaskruiden
– 1 zakje bakpoeder
– snuf zout
– klein beetje roomboter voor het invetten van de vorm
Verwarm de oven voor op 180°C.
Roer alle droge ingrediënten met elkaar. Voeg de karnemelk eraan toe en meng tot een homogene massa.
Vet een cakevorm in en leg er een bakpapier in zodat je het er makkelijk kan uithalen.
Verlaag de temperatuur tot 150°C en bak de peperkoek een kwartier. Verhoog de temperatuur opnieuw naar 180°C en bak ongeveer 45 minuten. Houd de oven goed in de gaten want de baktijd kan verschillen. Controleer met een naald als de peperkoek gaar is, het is goed als er geen deeg meer aan hangt.
Haal de peperkoek uit de vorm en laat afkoelen in aluminiumfolie. Dit is nodig om de juiste textuur te krijgen.