Speltpasta met peterselie, champignons en lam

Print

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen:
– 350 g ongekookte speltpasta
– 600 g champignons, in schijfjes gesneden
– 2 bosjes bladpeterselie
– 400 g lamsgehakt
– 1 ei
– paneermeel
– takje koriander
– 8 eetlepels olijfolie
– 1 teentje knoflook
– peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Zet gezouten water op en kook de pasta al dente.
Doe de peterselie en de knoflook in een vijzel (of blender) en stamp fijn. Voeg 6 eetlepels olijfolie toe en meng tot je een saus krijgt. Kruid met peper en zout. Meng het gehakt met ei en paneermeel en rol tot balletjes. Kruid met de fijngesneden koriander, peper en zout. Bak ze in een antikleefpan zonder vet tot ze gaar zijn. Bak de champignons in een antikleefpan met resterende olie en kruid af. Voeg eventueel een heel klein beetje water toe om verder te bakken. Giet de pasta af en voeg bij de champignons. Meng de peterseliesaus hieronder en dresseer met de balletjes.

 

Hou rekening met de gaartijden van de pasta!