PASTA MET LAMSGEHAKT EN OVENGEBAKKEN GROENTE
Voor 4 personen:
– 1 aubergine
– 1 gele paprika
– 1 ui
– 2 nectarines
– 2 citroenen
– 500 g lamsgehakt
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 500 g tagliatelle
– 75 g bladspinazie
– 5 eetlepels olijfolie
– 2 + 1/2 theelepel komijnpoeder
– 2 teentjes knoflook
– 2 theelepels cayennepeper
– zout en peper
Verwarm de oven voor tot 225 graden.
Snijd 1 aubergine in 1 cm dikke plakken. Snijd 1 gele paprika in 3 cm grote blokjes. Snijd de ui in grove partjes. Meng 2 eetlepels olijfolie, komijnpoeder, zoutpeper en 1 geperst teentje knoflook in een kom. Voeg de aubergine, de paprika en de ui toe en meng onder de marinade. Halveer 2 nectarines en verwijder de pit. Halveer 1 citroen. Leg de gemarineerde groenten, de nectarines en de citroen op een bakplaat (de citroen en de nectarines met de gesneden kant naar boven). Bak hoog in de oven gedurende 20-25 min.
Breng 3 liter water met 1 eetlepel zout aan de kook voor de pasta.
Verhit een droge pan en bak het vlees, een geperst teentje knoflook en 2 eetlepels tomatenpuree op hoog vuur. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
Kook de pasta.
Was en rasp de schil van 1 citroen. Meng de citroenschil met het sap, de rest van de olijfolie, peper, komijnpoeder, zout en cayennepeper.
Meng de pasta met de kruidenolie, het gehakt en de bladspinazie; Serveer met de geroosterde groenten.