Parelgerst met paksoi en geitenkaas

Print

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen:
– 1 ui, fijngesneden
– 1 knoflookteen, geplet
– 3 takjes oregano of 1 koffielepel gedroogde oregano
– 3 koffielepels paprikapoeder
– 250 g parelgerst
– 2 paksois
– 75 g vaste geitenkaas, geschaafd
– 2 slaharten
– 700 ml groentebouillon
– anderhalve eetlepel boter
– peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak ze fijn.

Verhit de boter in een wok met deksel. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog.

Snijd de paksoi in kleine stukjes en hou het witte deel apart van de groene bladeren.
Voeg na 15 minuten het witte deel van de paksoi en de oregano toe aan de parelgerst. Voeg in de laatste minuut de groene bladeren van de paksoi en de helft van de kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de bladeren van de slaharten los. Maak op ieder bord een bedje van slablaadjes en verdeel hier de parelgerst over. Garneer met de kaas.