Ovenschotel van quinoa, paprika en kabeljauw

Print
OVENSCHOTEL VAN QUINOA, SPINAZIE, PAPRIKA, TOMAAT EN KABELJAUWFILET

Voor 2 personen:
– 1 groene paprika
– 1 gele paprika
– 20 kerstomaatjes
– 2 handvol verse spinazie, fijngesneden
– 40 g ongekookte quinoa
– 2 kabeljauwfilets
– gedroogde lookpoeder
– verse tijm
– 2 eetlepels olijfolie
– peper en zout

Zet de oven aan op de hoogste stand. Leg er de gewassen paprika in zijn geheel in tot het vel donkerbruin kleurt. Haal de paprika’s eruit en laat afkoelen in een gesloten plasticzakje. Laat ze een kwartiertje zweten zodat je het vel er makkelijk kan afhalen. Snijd ze in vier en haal de pitjes eruit.
Doe de quinoa in een kom en kruid met peper en zout. Giet er kokend water op tot er een laagje water van ongeveer 1 cm op staat. Dek af met plastic folie en zet aan de kant.
Neem een ovenschaal en de de olijfolie erin. Wrijf uit. Leg de vis erop en kruid met lookpoeder, peper, zout en verse tijm. Leg erboven de spinazie. Maak de quinoa los met een vork en leg dit boven de spinazie. Leg de gehalveerde tomaatjes en de paprika’s erbovenop. Zet een kwartiertje in de oven en dien op.