OVENSCHOTEL met pladijs, bloemkool en kerstomaatjes

OVENSCHOTEL met pladijs, bloemkool en kerstomaatjes

Voor deze lichte ovenschotel is er helemaal geen saus nodig. Het sap van de tomaatjes met de olijfolie vormt een overheerlijke saus!

Voor 4-6 personen:
– 10 pladijsfilets
– 1 bloemkool
– 500 g kookaardappelen
– 1 ei
– 300 g kerstomaatjes
– 1 zoete ui
– 1 rode ui
– rozemarijn
– 4-6 eetlepels olijfolie
– nootmuskaat, peper en zout
– paneermeel
– 2 bussels peterselie

Start met het koken van de aardappelen. Kook ook de bloemkoolroosjes. Snij de uien in fijne blokjes en verdeel over de ovenschotel. Leg hierop de hele kerstomaatjes (niet doormidden snijden). Giet de olijfolie erover en kruid af met peper, zout en rozemarijn. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Mix de bloemkool met de aardappelen fijn en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg het ei toe aan de puree. Haal de schotel uit de oven en verdeel hierover de pladijsfilets (ik sneed de filets in kleinere stukken). Strooi hierover rijkelijk de peterselie.Verdeel tenslotte de puree over de schotel en werk af met paneermeel. Zet 20 minuten in een oven van 200°C.

print