MOSSELEN met tomaat, lichte room en stokbrood

MOSSELEN met tomaat, lichte room en stokbrood

Voor 4 personen:
– 2 kg mosselen
– 8 stengels selder
– 4 tomaten
– 2 zoete uien (is niet hetzelfde als gewone ui)
– 300 ml light room
– 1 glas witte wijn
– 4 teentjes knoflook
– stokbrood
– 2 eetlepels vetstof
– 1 hand platte peterselie
– peper en zout

Spoel de mosselen goed. Snij de groenten fijn. Verwarm de vetstof en begin met de uien en de selder op een zacht vuurtje gaar te stoven (selder moet echt gaar zijn). Voeg daarna de geperste knoflook en tomatenblokjes toe. Doe er de room en de wijn bij. Laat even koken en doe er peper en zout naar smaak bij. Voeg de mosselen toe en hussel ze regelmatig om. Zorg dat ze niet te lang opstaan, van zodra ze open zijn, zijn ze klaar. Werk af met platte peterselie.
Dien op met stokbrood.

print