Linguine met provolone, kerstomaatjes, pompoenpitten en erwtjes

VEGGIE PASTA met kerstomaatjes, pompoenpitten, provolone en erwtjes

Per 4 personen:
– 360 g droge linguine
– 4 handvol kerstomaatjes, gehalveerd
– 600 g diepvrieserwtjes
– 1 eetlepel mosterd
– 1 rode ui, in ringen gesneden
– 100 g provolone
– 50 g pompoenpitten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blokje groentebouillon
– peper en zout

Kook de pasta en de erwtjes in dezelfde pot met groentebouillon.
Doe ondertussen de olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de rode ui aan. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en zet het vuur laag. Voeg 2 pollepels bouillon toe van de pasta. Versmelt hierin de mosterd. Kruid af met peper en zout. Giet de pasta en erwtjes af en voeg toe bij de groentjes. Laat 1 minuutje doorkoken en dien op. Werk af met wat provolonepasta en pompoenpitten.

print