Light vol-au-vent

Light vol-au-vent

Voor 6 personen:
– 6 kipfilets
– 300 g kippengehakt
– 750 g champignons
– 1 citroen, uitgeperst
– 1 l kippenbouillon (vetarm)
– 350 ml magere melk
– ongeveer 3 el maïszetmeel
– peper
– zout

Breng de bouillon tot aan het kookpunt en zet daarna het vuur middelhoog zodat het water rimpelt. Leg de kipfilets hierin en gaar deze ongeveer 15 à 20 minuten. Rol ondertussen balletjes van het kippengehakt. Haal de kipfilets eruit en zet apart. Doe de balletjes in de bouillon en haal ze eruit als ze bovendrijven. Zet ook deze even apart. Voeg de melk toe aan de bouillon en breng aan de kook. Breek het maïszetmeel in wat koud water en voeg dit toe aan het kokende mengsel tot het goed ingedikt is. Voeg eventueel wat extra toe indien nodig. Kruid goed af met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat, maar dit laatste hoeft niet. Scheur de kip in stukjes. Doe de champignons in de bouillon en laat even meekoken. Voeg tenslotte de kip en balletjes erin.

foto van Geniet.Eet.Leef.
print