Lichte koekjestaart

Print

LICHTE KOEKJESTAART

Koekjestaart wordt klassiek gemaakt met crème au beurre… Een echte caloriebom. Ik maakte er een lichtere versie van. Supersimpel en superlekker!

Voor 4 personen:
– 17 -tal Beukelaerkoekjes LU
– 3 Canderel Vanillasticks
– 250 g ricotta
– 6 eetlepels light bessenconfituur (ik maakte ze zelf met 3 delen fruit, 1 deel suiker), opgewarmd met wat water en licht afgekoeld.

Meng de ricotta los en doe er de vanillasticks in. Neem een taartbord en smeer op 4 koekjes een beetje ricotta. Plak ze naast elkaar op het bord. Smeer een eerste laag ricotta op de koekjes. Neem nu opnieuw 4 koekjes en dop ze in de confituur. Leg ze op de ricotta en smeer opnieuw een laagje ricotta erop. Doe hetzelfde met de rest van de koekjes. Met het overblijvende ricottamengsel kan je de randjes wat afwerken. Zet in de koelkast.