Knäckebröd

Zelf knäckebröd bakken!

Dit receptje is gemaakt van super goede ingrediënten en kan een leuke afwisseling zijn bij het ontbijt. Niettegenstaande is het een ideaal tussendoortje met hartig of zoet beleg (vb. vers fruit). Om er niet over te zwijgen… Het is ook nog eens goed voor een goede darmtransit! Dit zijn de ingrediënten die ik gebruikte, maar je kan oneindig variëren door rozijnen, andere zaden, noten, enz. toe te voegen.

Voor ongeveer 8 stuks:
– 1,5 dl pompoenpitten (meet dit af in een maatbeker)
– 0.5 dl sesamzaadjes
– 0.5 dl havervlokken
– 1 dl volkorenroggebloem
– 0.5 dl mengeling van zaden en pitten
– 1 dl water
– 1 dl olijfolie

Meng alle droge ingrediënten onder mekaar en voeg er vervolgens de olijfolie en het water aan toe. Roer alles goed onder mekaar tot een mooi, vochtig deeg.

Leg een bakpapiertje in een ovenschaal en stort het deeg hier in uit. Strijk mooi plat tot een halve à één centimeter . Neem een pizzasnijder en snij het deeg in zes tot acht gelijke stukken.

Bak het deeg gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Haal het krakkebrood uit de oven. Beleg met een lepeltje cottagecheese, een sneetje gerookte zalm, enkele takjes dille, twee schijfjes komkommer,… Vers fruit is lekker als zoete variant!

print