Kalfslapjes met pompoenpuree en champignons

Kalfslapjes met pompoenpuree en champignons 

Voor 2 personen:
– 300 g kalfslapjes
– 1 eetlepel mosterd
– 3 eetlepels olijfolie
– scheutje citroensap
– 2 teentjes knoflook, geperst
– zwarte peper
– verse tijm
– zout
– 1/2 ui, fijngesneden
– 1/2 pompoen, geschild en in blokjes
– snuifje curcuma (verkrijgbaar bij Geniet.Eet.Leef)
– 200 g kastanjechampignons

Meng de mosterd met 1 eetlepel olijfolie, citroensap en 1 teentje knoflook. Kruid met peper en zout. Wrijf het vlees in en laat 30 minuten in de koelkast marineren.

Stoof de ui in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de pompoen toe en kruid met curcuma, peper en zout. Voeg een scheut water toe en stoof helemaal gaar. Pureer en kruid af naar smaak.

Bak de champignons met de rest van de knoflook in de resterende olijfolie.

Werk af met verse tijm.

Grill het vlees in een grillpan gedurende 3 minuten. Draai het vlees om en bak nog 2 minuten verder.

print