Haantje uit de oven met gebakken spruitjes

HAANTJE UIT DE OVEN MET GEBAKKEN SPRUITJES

Als je spruitjes bakt, verdwijnt de bittere smaak en heb je geen slechte geur in huis. Ideaal!

Voor 2 personen:
– 1 haantje
– 400-600 g spruitjes, in partjes gesneden
– 250 g aardappelen
– 1 ui, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– kippenkruiden
– peper en zout

Verwarm de oven voor op 175°C.
Kruid de kip rijkelijk met peper, zout en kippenkruiden. Zet in de oven gedurende 35-45 minuten (afhankelijk van je oven). Als het vlees makkelijk van de botjes komt, is het goed. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de ui met de spruitjes toe. Bak de groenten en blijf omroeren tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.
Zet een kom met water op en doe de aardappelen erin als het water kookt. Kook de aardappelen gaar en giet af.

print