Griekse saté met quinoa, aubergine en gele paprika
Voor 1 persoon:
– 1/2 aubergine, in blokjes gesneden
– 1/2 gele paprika, in blokjes gesneden
– 1/2 teentje knoflook, gekneusd
– 1/4 rode ui, in stukjes gesneden
– 30 g ongekookte quinoa (=90 g gekookt)
– 100 g lamsfilet, op een stokje
– 1 eetlepel olijfolie
– 70 g Griekse yoghurt
– verse koriander, versnipperd
– gedroogde rozemarijn
– peper en zout
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook aan. Voeg de aubergine en paprika toe en stoof aan tot het gaar is.
Verwarm een grillpan en bak de spies aan. kruid aan met peper en zout. Op het einde werk je het vlees af met gedroogde rozemarijn.
Meng de Griekse yoghurt met verse koriander, peper en zout.
Schep de quinoa op en maak een kuiltje. Doe hier de groenten in en werk af met frisse Griekse yoghurt en leg hier het vlees op.