Gevuld witloof

GEVULD WITLOOF
Voor 4 personen:
– 600 g kalfsgehakt
– 8 plakjes ontbijtspek
– 8 stronken witloof
– 100 ml kalfsfond
– 1 ei
– 50 g gemalen light kaas
– 1 eetlepel gedroogde tijm
– paneermeel
– 1 eetlepel vetstof
– nootmuskaat, peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak het witloof schoon en snijd de stronkjes overlangs doormidden. Hol ze uit, door voorzichtig de binnenste blaadjes te verwijderen.
Meng het gehakt met het ei, de tijm en de kaas. Kruid met nootmuskaat, peper en zout, en doe er zoveel paneermeel bij als nodig om het goed te kunnen kneden.
Vorm 8 worstjes van het gehakt. Leg ze elk op een witloofhelft en druk er de andere helft witloof op. Omwikkel met een reepje spek en maak vast met keukentouw.
Schik de stronkjes in een ingevette ovenschaal. Overgiet met de fond en zet 40 tot 45 minuten in de oven. Draai geregeld om en overgiet met het braadvocht.
print