Gekookte asperges met geplet ei, tomatensalsa en gestoomde bloemkool

Gekookte asperges met geplette ei, tomatensalsa en gestoomde bloemkool

Voor 1 persoon:
– 1 tomaat, in blokjes gesneden
– 4 asperges, geschild
– 1 ei, gekookt
– 100 g gestoomde bloemkool
– citroensap
– 2 eetlepels olijfolie
– bieslook en rozemarijn
– peper en zout

Leg de asperges in koude water en verhit de pot op een zacht vuur. Breng het water tot het kookpunt en zet vervolgens meteen het vuur af.

Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het warme water. Reken 5 tot 10 minuten voor een flinke portie asperges.

Proef even en controleer of ze de juiste garing hebben: nog knapperig maar toch voldoende knabbelzacht. Schep de asperges uit het water. Laat ze uitlekken op een propere keukendoek.

Snijd de bloemkool in stukjes en kruid met peper en zout. Besprenkel dit met een beetje citroensap zodat het een mooie witte kleur behoudt.

Meng de tomatenblokjes met 1 eetlepel olijfolie en citroensap en kruid af met fijngesneden bieslook en rozemarijn, peper en zout.

Plet het gekookte ei met een vork en meng hieronder 1 eetlepel olijfolie. Kruid dit af met peper en zout.

Schik alles op het bord. Kan zowel koud als warm gegeten worden. Heerlijk eenvoudig!

print