Gehaktballetjes in tomatensaus

Lijnvriendelijk gerechtje: gehaktballetjes in tomatensaus

Voor 4 personen:
– 400 gram gemengd gehakt (varken-kalf)
– 100 gram puur rundgehakt
– 1 ui
– peper en zout
– 1 fles tomatenpassata (zonder zout, suiker of vet)
– een vetarm groentebouillonblokje in een beetje water
– 1 koffielepel mosterd
– verse oregano
– verse peterselie

Zo maak je het:
– Meng de verschillende soorten gehakt met elkaar.
– Snij de uit in kleine blokjes en meng dit onder het gehakt.
– Voeg de mosterd toe en kruid af met peper en zout.
– Rol balletjes van het gehakt.
– Neem een antikleefpan en bak de balletjes, het vet van het gehakt zal smelten en hierin bakken.
– Wanneer er een mooi korstje rondom de balletjes is, voeg je de tomatenpassata toe, samen met de bouillon.
– Laat dit op een zacht vuurtje sudderen tot de saus wat ingekookt is en de balletjes vanbinnen gaar zijn.
– Voeg op het einde wat oregano en peterselie toe.

print