COUSCOUSSALADE MET KIP

 

 

COUSCOUSSALADE MET KIP (warm of koud)

Ingrediënten:

  • 200 g couscous
  • 2 paprika’s
  • 1 verse Spaanse peper
  • 4 lente-uitjes
  • ½ bosje verse dille
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 40 g feta
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de kip:

  • 2 kipfilets (400 g)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde piment
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de dressing:

  • ½ komkommer
  • 250 g Griekse yoghurt
  • ½ citroen
  • ½ bosje verse munt
  • 1 eetlepel olijfolie

Neem de couscous en voeg 2 keer het volume aan kokend water toe met een snufje zout in een kom en dek hem af. Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper en zout, oregano en piment door elkaar. Vouw het papier over de filets heen en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van 1.5 cm. Leg ze met 2 eetlepels olijfolie in de pan, keer ze na 3 tot 4 minuten om en bak ze goudbruin en gaar.

Rasp de komkommer op de grove kant van een blokrasp. Strooi er een flinke snuf zout op en knijp er met schone handen zo veel mogelijk vocht uit. Doe de pulp met de yoghurt, het sap van een halve citroen en een snuf peper in een kom, hak de bovenste helft van het bosje munt fijn en roer het door de dressing. Werk de dressing af met wat olijfolie bovenop.

Verwijder de steeltjes en zaadjes uit de paprika’s en Spaanse peper en hak de steeltjes samen met de schoongemaakte lente-uitjes en dille fijn. Strooi ze op een grote schaal.

Blancheer de diepvrieserwten in kokend water. Doe ze in de schaal en schep de couscous over, hussel alles door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de gebakken kipfilets op een plank, snijd ze in reepjes en leg ze op de couscous. Verkruimel er de feta over en serveer de saus er in een kommetje bij.

print