BROODMUFFIN MET APPEL EN ROZIJNEN

Print

BROODMUFFIN MET APPEL EN ROZIJNEN

Voor 12 stuks:
– 10 sneden bruin brood (best oudbakken)
– 2 eieren
– 2 appels
– 200 ml magere melk
– 80 g lichtbruine suiker
– 5 eetlepels bakbestendige zoetstof
– snuifje kaneel
– handje rozijnen (optioneel)
– 4 eetlepels confituur met minder suiker (vb. Materne Enjoy Exotic of Effi abrikozen)
– 125 g gesmolten margarine

Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de sneden brood in een keukenrobot en vermaal tot fijne kruimels. Doe hierbij de eieren, melk, suiker, zoetstof, kaneel, confituur, gesmolten margarine.
Schil appels en snijd in blokjes en hou een helft over om in schijfjes te snijden. Voeg de blokjes appel en rozijnen toe aan het mengsel. Doe het mengsel in (silicone)muffinvormpjes (je mag ze helemaal vol doen aangezien het geheel niet rijst). Werk af met een schijfje appel. Bak gedurende 20 à 25 minuten op 200 °C. Haal uit de vorm en laat afkoelen.