Eblysalade met rode biet

Eblysalade met rode biet 

Ingrediënten:

  • 100 g Ebly
  • 2 gekookte bieten
  • 2 appels
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 2 handvol waterkers
  • 10 kerstomaatjes
  • 100 g varkensgebraad
  • Saladekruiden
  • 8 walnoten

Kook de Ebly gaar zoals op de verpakking (10 minuten). Giet af en laat afkoelen.
Snijd de rode biet zo fijn als je kan. Rasp de appel (let op van je vingers). Meng de appel met de appelazijn, olijfolie, peper en zout. Schep een laagje Ebly in een jampot en hierop de rode biet. Schep de vinaigrette op de rode biet. Was en hak de waterkers grof. Vul de rest op van de pot met de gewassen waterkers. Snijd de kerstomaatjes in twee en leg dit op de waterkers. Snijd het varkensgebraad in stukjes en strooi deze op de groenten. Kruid af met saladekruiden. Stamp de walnoten fijn in de vijzel en strooi deze erbovenop.

print