WOK met varkensreepjes, boekweitnoedels en groente

WOK met varkensreepjes, boekweitnoedels en groente

Voor 4 personen:
– 150 g ongekookte boekweitnoedels
– 1 zakje taugé/sojascheuten
– 1 zakje wokgroente naar keuze (ik koos voor een mengeling van prei, rode ui en champignons)
– 500 g varkenshaasje, in reepjes
– 4 eetlepels arachideolie
– een scheut Tamari met minder zout, verkrijgbaar bij Geniet.Eet.Leef of sojasaus
– 1 koffielepel agavesiroop of honing
– peper

Verwarm de helft van de olie in een wokpan en bak de reepjes vlees hierin. Kruid met peper en zout. Voeg de resterende olie en groente toe en roerbak tot ze gaar zijn. Kook ondertussen de noedels gaar, maar kook ze 1 minuut minder lang dan op de verpakking vermeld staat. Voeg de sojasaus bij de groente en het vlees en voeg de agavesiroop toe. Voeg de noedels toe en verdeel onder de rest. Kruid af met peper.

print