Tools voor diëtisten en voedingscoaches

Visueel werken is krachtiger werken

Vanaf het moment dat ik startte met mijn praktijk Geniet.Eet.Leef. merkte ik dat ik échte tools miste om mijn consultaties visueel te ondersteunen. Begrijp me niet verkeerd, er bestaan tools voor diëtisten, maar vaak is het niet meer dan een poster, blad papier of zelfs een Powerpointvoorstelling. Ik wou écht materiaal om coachend aan de slag te gaan. Want cliënten begeleiden in een dieetpraktijk is meer dan verpakkingen leren lezen, toch?

Ik las boeken, volgde opleidingen en ging zelf aan de slag met blokjes, Lego, Playmobil en dat werkte goed. Het was alleen té kinderlijk, te kleurrijk en vooral niet laagdrempelig.

Ik ging op zoek naar een creatieve duizendpoot die voor mij neutraal en makkelijk inzetbaar materiaal wou ontwikkelen. Ik reisde naar Nederland en daar vond ik dé geschikte persoon die met mij zat mee te krabbelen en mee te denken, slurpend van de thee.

Het resultaat? Twee toolboxen voor diëtisten en voedingscoaches om bijna alle consultaties visueel en coachend te kunnen ondersteunen.

Wat bereik je ermee? Jouw cliënt/patiënt denkt en jij stuurt. Dat zorgt voor betere resultaten en jij hebt tonnen energie over op het eind van de dag! 

De boxen worden ondersteund met een visuele handleiding. Je komt langs op training (individueel of met collega’s). Tijdens deze training wordt getoond hoe de materialen ingezet worden, daarna gaan we met het materiaal casussen bespreken uit jouw praktijk, casussen waarbij je wat vastloopt. Je gaat naar huis met een visuele handleiding en je toolbox. Er wordt gegarandeerd dat je onmiddellijk kan starten met het coachend begeleiden dankzij de materialen! 

“Als je je het kan inbeelden, kan je het doen!”

Sneller in actie komen 

BASIC VISUAL TOOLBOX

De Basic Visual Toolbox werd ontwikkeld voor àlle diëtiste en voedingscoaches. Elk consult kan ondersteund worden met de materialen in het kader van gedragsverandering. 

Thema’s

Doelen stellen
Successpiraal
Weerstand ombuigen
Goesting- Honger- Drang 
Actiepunten stellen
Schaalvragen
Zelfreflectie
en andere 

EMO VISUAL TOOLBOX 

Deze toolbox is bedoeld voor diëtisten die graag nog meer coachend aan de slag willen of die een specialisatie hebben in het begeleiden van mensen in het kader van emotioneel eten, eetstoornissen, laag zelfbeeld, enzovoort. 

Thema’s

Balans houden
Innerlijke gedachten
Focus houden
Oplossingsgericht denken
Valkuilen en kwaliteiten bepalen
Emotie-eten leren herkennen
en andere