Wortelpuree met gebakken uitjes en kippenworst

 INGREDIËNTEN

Voor 4 personen:
– 4 kippenworsten
– 800 g zachtkokende aardappelen
– 1 kg wortelen
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 1 handvol bieslook
– 3 eetlepels vetstof
– scheutje magere melk
– peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Was en schil de aardappelen, doe ze in stukjes en doe in een pot met kokend water. Schil de wortelen en doe ook in stukken. Doe ze bij de aardappelen. Voeg een snuf zout toe en laat 15 minuten koken. Bewaar een beetje kookvocht, giet de rest af en laat uitdampen.

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de helft van de vetstof in een pan en fruit de ui en knoflook. Haal ui de pan en bewaar apart.

Verhit de rest van de vetstof en bak de worst. Keer regelmatig om.

Snijd de bieslook fijn.

Voeg de ui en knoflook toe aan de aardappelen en stamp tot een grove stoemp. Voeg een beetje melk toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de stoemp over de borden. Werk af met verse bieslook.

print