Volkorenpasta met paprikasaus, spekjes en basilicum


Volkorenpasta met paprikasaus, spekjes en basilicum
Print Friendly

Volkorenpasta met paprikasaus, spekjes en basilicum

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

–          2 rode uien (fijngesneden)

–          2 teentjes knoflook (fijngesneden)

–          4 eetlepels olijfolie

–          peper en zout

–          Provençaalse kruiden

–          magere spekblokjes vb. van Herta ( 50g per persoon)

–          volkoren pasta (80g ongekookte pasta per persoon)

–          bosje verse basilicum

 

 

Bereidingswijze:

 

–          Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit ondertussen de ui en de knoflook glazig in een beetje olijfolie.

–          Plaats de paprika’s in de oven totdat de schil min of meer zwart geworden is.

–          Steek de paprika’s vervolgens in een plastiekzak zodat ze kunnen ‘uitzweten’. Laat ze er ongeveer 10 minuten inzitten.

–          Na 10min kan je de paprika’s pellen. Vul vervolgens de blender met de paprika (zonder schil), ui en knoflook. Mix het geheel totdat je een gladde saus hebt. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

–          Bak de magere spek met een beetje olijfolie in een pan en meng ze vervolgens door de paprikasaus.

–          Serveer de saus op de volkoren pasta en werk af met verse basilicum.

+ Er zijn geen reacties

Voeg uw reactie toe