Tabakoloog

Stop met roken

Tabakoloog

Wilt u stoppen met roken? Dan begeleidt Laura u tijdens deze periode!

Denkt u aan stoppen met roken? Je familie en/of vrienden hebben je uiteraard al eerder toe aangezet. Ook de huisarts adviseert telkens een rookstop. De media confronteert u dan weer met angstwekkende boodschappen over de gevolgen van roken. De sleutel om te stoppen met roken ligt echter bij jezelf.  Als jij het wil, dan kan het. U hoeft dit echter niet alleen te doen. U kan rekenen op professionele steun tijdens uw rookstop.

Een tabakoloog is een hulpverlener die zich schoolde in de tabakologie. Laura volgde hiervoor een universitaire opleiding aan de VUB en VRGT. Een tabakoloog kan u een behandeling voorstellen en meer informatie en advies geven zodat u een persoonlijke stopmethode aangeboden krijgt. De tabakoloog geeft u een kwalitatieve begeleiding bij het voorbereiden en het stoppen met roken.

Sinds 1 oktober 2009 worden rookstopbegeleidingssessies bij een arts of erkend tabakoloog gedeeltelijk terugbetaald. U betaalt:

  • 45 euro voor de eerste consultatie, waarvan 30 euro terugbetaald.
  • 25 euro voor de eerste tot achtste consultatie, verspreid over maximum 2 kalenderjaren, waarvan 20 euro terugbetaald.
  • Bij zwangere vrouwen wordt de eerste tot achtste consultatie volledig terugbetaald, uitgezonderd de eerste consultatie. Voor de eerste consultatie betaalt u 45 euro, waarvan 30 euro terugbetaald.
Stuur vrijblijvend een mailtje:

 info@geniet-eet-leef.be

Of geef snel een belletje:

0476 29 72 56