Supersnelle noedelsoep

Supersnelle noedelsoep

Voor 3 personen:
– 90 g droge sobanoedels (Japanse boekweitnoedels)
– 100 g diepvrieserwtjes
– 1 grote wortel
– 50 g champignons
– 70 g ontvette spekreepjes
– 1 courgette
– 100 g soepballetjes van kippengehakt of rundergehakt
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 ui
– 700 – 1000 ml vetarme kippenbouillon (mag van een blokje zijn)
– basilicum
– sojasaus
– peper

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pot.
Snijd de ui fijn en maak van de wortel en courgette sliertjes met behulp van een spiraalsnijder of speciale dunschiller. Snijd de champignons in schijfjes.
Bak de balletjes in de olijfolie bruin en haal uit de pot. Doe de erwtjes en ui en bak even aan. Blus de kookpot met de bouillon. Laat even koken tot de erwtjes halfgaar zijn. Voeg de balletjes opnieuw toe met de sobanoedels en de champignons. Laat dit 3-4 minuten koken. Voeg de spekblokjes toe en de groentesliertjes. Zet van het vuur en laat 1 minuutje staan.
Werk af met sojasaus, peper en basilicum.

TIP: groenten mag je natuurlijk zoveel toevoegen als je wil!

print