Speltkoekjes met chocovulling

SPELTKOEKJES MET CHOCOVULLING

– 100 g zachte boter
– 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
– 3 eetlepels puddingpoeder
– 1 theelepel bicarbonaat
– 1 snuifje zout
– 1 ei
– 175 g speltbloem
– beetje gewone bloem om deeg te bestuiven

Voor de vulling:
– 1 koffielepel cacaopoeder
– 2 eetlepels pindakaas
– 1 eetlepel vloeibare honing

Meng de zachte boter met de suiker en het zout. Voeg het eitje er bij en daarna de droge ingrediënten. Kneed tot een bol en leg tussen twee bakpapieren. Duw het deeg plat en leg in de koelkast voor een halfuur tot een uurtje. Maak ondertussen de vulling door de ingrediënten met elkaar te mengen. Voeg wat water toe om een goede smeerbare vulling te verkrijgen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het deeg uit de koelkast en bestrooi met bloem. Rol goed uit tot 3 mm dikte. Steek vormpjes ut en bak in de oven gedurende 10 minuten op 180°C.
Laat afkoelen en besmeer met de vulling. Leg een ander koekje er op.
De koekjes zonder vulling kan je een week goed bewaren. De vulling bewaar je best goed in de koelkast. Besmeer de koekjes als je ze gaat verorberen 🙂 .

print