pasta met geroosterde spruitjes en worteltjes 

pasta met geroosterde spruitjes en worteltjes

Voor 2 personen:

– 50 g volkorenpasta, gekookt 
– 500 spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
– 4 sneden Italiaanse ham
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 4 wortelen, geschild en ik stukken van 1 cm
– 1,5 eetlepel vetstof
– kurkuma
– peper en zout
– cayennepeper
– citroensap
– platte peterselie

Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een ovenschaal en verdeel er de groenten op. Smelt de vetstof, maar laat niet kleuren. Giet dit over de groenten en verdeel met een lepel (de groenten mogen niet zwemmen in het vet, dan roostert het niet goed). Verdeel de pijnboompitten en kruid met een klein beetje cayennepeper, kurkuma, peper en zout. Besprenkel een beetje met citroensap. Zet in de oven gedurende 20 minuten. Meng met de pasta en dien op met de ham en platte peterselie. Zowel koud als warm op te dienen. 

print