Individuele begeleiding Laura Boccauw

Diëtiste Waregem

Laura Boccauw

Individuele begeleiding

Kom op consultatie en geniet met een tasje koffie of thee van een inspirerende omgeving!

Velen geloven dat een gezond leven vaak niet samengaat met een ‘goed’ leven. We leven nu eenmaal in een tijd waarin genot een vereiste is. Eten is genieten en een gezelligheid. Met eten wordt sfeer gecreëerd. Eten brengt mensen bij elkaar.
Anderzijds brengt eten ons in de war. We weten er geen maat in te houden. Een goed leven resulteert dan in een ongezond leven.

U ziet de bomen door het bos niet meer. Daarom is er voor u professionele hulp om de kwaliteit van uw levensstijl te maximaliseren, zowel op gezondheidsvlak als op het genot.

Bij Geniet.Eet.Leef. maak je kennis met een uiterst persoonlijke aanpak waarbij er écht naar je geluisterd wordt.
Er wordt steeds rekening gehouden met jouw wensen en jouw verwachtingen. Omdat iedereen anders is en een unieke leefstijl heeft, zijn er geen kant-en-klare adviezen die je meekrijgt. Laura maakt een individueel plan op dat rekening houdt met jouw huidige eetgewoonten en jouw lichaamssamenstelling. Hiervoor wordt bij elk consult gebruik gemaakt van een BIA-meter. Op deze manier kan je haarfijn opgevolgd worden en streven we naar een resultaat op korte én lange termijn.
Zin gekregen in meer of heb je een vraag? Scrol gauw naar beneden.

Je kan bij haar terecht voor een vermageringsdieet of gezonde voeding. Daarnaast specialiseert ze zich als coach bij emotie-eten en stresseten. Andere specialisaties: overgewicht bij kinderen, diabetes mellitus type 2 en FODMAP dieet.

Andere indicaties om Laura eens een bezoekje te brengen: hoge cholesterol, hoge bloeddruk, vegetarisme, glutenintolerantie, lactoseintolerantie, …

Laura Boccauw is een erkend diëtiste uit Waregem en heeft een passie om gezonde voeding te promoten via een zeer eenvoudige en makkelijke manier. Op haar zesde verjaardag stond ze voor het eerst achter het fornuis en al snel bleek dat koken en smaken creëren in het bloed zat. Later was ze niet alleen geïnteresseerd in de smaak van voeding, maar ook in het effect hiervan op de gezondheid. Op haar zestiende wist ze dat diëtiek haar toekomst zou zijn.

Ze studeerde af aan de Technologiecampus KAHO Sint-Lieven Gent. Haar eindwerk ging over het integreren van een gezonde levensstijl bij personen met beperkte financiële middelen.

Laura Boccauw Dietiste

Behaalde specialisaties en gevolgde bijscholingen:

– erkend diabeteseducator (2014)
– tabakoloog (2014)
– Kikforkids (2014), kinderdiëtiste
– FODMAP- dieet in Rotterdam (2014), dieet bij spastisch colon (2015)
– voeding bij depressie, emotioneel eten, eetbuien, … (2015)
– specialisatie emotioneel eten (2016)
– contextuele en beeldende therapie (Figuring Futures) (2016)
– Life Coach (nog niet afgerond, 2016)

Ze blijft op de hoogte van laatste voedings- en gedragsgerelateerde onderzoeken. Daarnaast is ze lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten en volgt ze geregeld bijscholingen en voordrachten.

 

De praktijk

Bij Geniet.Eet.Leef. kom je even thuis in een gezonde omgeving. Kom even tot rust in de gezellige zeteltjes met een inspirerend kookboek, drink koffie of thee aan de bar of lees de krant in de keuken. Kinderen worden op een speelse manier begeleid. De praktijk bevindt zich in de Westerlaan 27 in Waregem.