Hoofdmaaltijd voor Kerst en Nieuw

Parelhoen met notenkorst-zoete aardappelpuree-prinsessenboontjes

Voor 2 personen:
– 2 eetlepels walnoten
– 4 eetlepels olijfolie
– 200 g zoete aardappel
– zwarte peper
– scheutje magere melk
– snufje zout
– 400 g prinsessenboontjes
– 1 ui, fijngesnipperd
– 250 g parelhoenfilet

Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de noten fijn in een vijzel en voeg hier 2 eetlepels olijfolie aan toe.
Schil de zoete aardappel, snijd hem in stukken en kook ze gaar. Voeg olijfolie, peper en zout en melk toe en mix tot een gladde puree.
Kook de boontjes beetgaar en bak ze in de pan met de fijngesnipperde ui. Kruid af met peper en zout.
Kruid de parelhoenfilets met peper en zout en kleur het vlees in een braadpan. Leg de filets in een vuurvaste schotel, doe de notenmengeling erop en gaar nog 8 minuten in de oven.

print