Heerlijke appel-volkorerenwafeltjes

Heerlijke appel-volkorerenwafeltjes

Voor 12 wafels:
– 350 g volkorenbloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 vanillestokje
– 240 ml magere melk
– 1 ei
– 120 g Griekse yoghurt
– 75 ml zonnebloemolie
– 2 eetlepels honing
– 1 appel

Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Splijt het vanillestokje, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe. Doe alle vloeibare ingrediënten in een andere kom: de melk, het ei, de Griekse yoghurt, zonnebloemolie en de honing.
Voeg de vloeibare ingrediënten bij de bloem en meng tot een glad beslag.
Laat het beslag 30 minuten rusten.
Verwarm het wafelijzer voor. Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel in schijfjes van 1/2 cm.
Leg 1 schijfje appel op elk vormpje van het wafelijzer.
Neem een pollepel beslag en giet het over de appel in het ijzer.
Sluit het wafelijzer en bak ongeveer 2 minuten, tot de wafel klaar is.
Haal de wafel met een satéstokje uit het wafelijzer, zo maak je de wafel niet kapot.

Bron: Sofie Dumont, Op de groei 2

print