lunchsalade met couscous en balsamicodressing

COUSCOUSSALADE MET KIP EN BALSAMICODRESSING

Voor 1 persoon:
– 150 g kip
– 1 eetlepel bereidingsvet
– balsamicoazijn
– 3 handvol salademengeling
– 10 kerstomaten, gehalveerd
– 1 stuk komkommer in reepjes
– 30 g couscous, droog gewogen
– kippenkruiden, peper en zout

Breng water aan de kook. Doe de couscous in een aparte kom. Voeg het kokende water toe tot de couscous net onder staat. Dek af en laat rusten. Verwarm ondertussen een beetje vetstof in een pan en bak hierin de kip. Kruid af en snijd de kip in reepjes.
Neem een steelpannetje en verwarm hierin een goeie scheut balsamicoazijn. Laat dit inkoken tot het stroperig is.
Leg de sla op een plank. Hierop leg je de andere groentjes en de kip. Maak de couscous los met een vork en leg op de salade. Werk af met de dressing.

print