Bosbessentaart

Bosbessentaart

Voor 1 taart

4 à 5 soldatenkoeken/studentenkoeken
70 g gesmolten vetstof
800 g Alpro Go On Natuur
80 g suiker
100 ml plantaardige olie (zonnebloemolie of koolzaadolie)
4 eieren
250 g bosbessen
2 mandarijnen, in partjes
citroensap (vb. uit groen flesje)

1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de binnenkant van de bakvorm in. Plet de koekjes, meng de koekkruimels met de gesmolten vetstof en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Zet in de koelkast.

2. Klop de Alpro Go On Natuur samen met de suiker, de olie en de eierdooiers tot een smeuïge massa. Voeg een eetlepel citroensap toe. Meng alles door elkaar.

3. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig door het mengsel met Alpro Go On Natuur. Zorg dat het mengsel mooi luchtig blijft. Leg de mandarijnen en wat bosbessen op de taartbodem. Schep vervolgens de vulling met Alpro Go On Natuur erover en zet de taart ongeveer 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.

print